Sunday, September 1, 2019
Hplc
Analysisà andà Separationà ofà Organicà Acidsà inà Whiteà Wineà Usingà Highà Performanceà Liquidà Chromatography Atis,à Arnelsonà Arwinà G. andà Gaitos,à Geraldà M. Instituteà ofà Chemistry,à Universityà ofà theà Philippines,à Diliman,à Quezonà Cityà Performed:à Decemberà 9,à 2011à Submitted:à Decemberà 15,à 2011 RESULTSà ANDà DISCUSSIONà solutionsà containingà increasingà amountsà ofà theà organicà acid. Theseà solutionsà wereà containedà inà flasksà numberedà 5,à 6,à 7,à 8,à andà 9. (Referà toà theà Appendixà toà seeà componentsà ofà eachà flask). Tablesà 2,à 3,à 4,à andà 5à showà theà peakà areasà andà theà equationà ofà theà calibrationà curveà obtainedà forà eachà organicà acidà inà theà chromatogramsà obtainedà forà flasksà 5à toà 9. Tableà 2. Peakà Areasà ofà Tartaricà Acidà inà Flasksà 5,à 6,à 7,à 8,à andà 9à Flaskà Retentionà Peakà Areaà Concentrationà timeà (min)à (g/L)à 5à 2. 863à 491à 364à 0. 5à 6à 2. 905à 918à 187à 1à 7à 3. 027à 5à 949à 164à 5à 8à 3. 044à 8à 363à 261à 8à 9à 3. 065à 9à 475à 446à 10à Calibrationà Curveà Equation:à à yà =à 984à 371. 3561xà +à 216à 064. 755à R2à =à 0. 9912à à Tableà 3. Peakà Areasà ofà Malicà Acidà inà Flasksà 5,à 6,à 7,à andà 8à Flaskà Retentionà Peakà Areaà Concentrationà timeà (min)à (g/L)à 5à 3. 02 à 159742à 0. 5à 6à 3. 760à 1à 114à 051à 1à 7à 3. 756à 4à 892à 727à 5à 8à 3. 795à 6à 883à 424à 10à Calibrationà Curveà Equation:à à yà =à 688à 260. 8175xà +à 475à 029. 6892à R2à =à 0. 9766à à Tableà 4. Peakà Areasà ofà Lacticà Acidà inà Flasksà 5,à 6,à 7,à 8,à andà 9à Flaskà Retentionà Peakà Areaà Concentrationà timeà (min)à (g/L)à 5à 3. 533à 575à 620à 0. 1à 6à 3. 598à 1à 248à 888à 1à 7à 3. 621à 3à 762à 922à 2. 5 Theà retentionà timesà ofà differentà organicà acidsà commonlyà foundà inà whiteà wineà wereà obtainedà usingà highà performanceà liquidà chromatography. Theà peakà areasà ofà theà acidsà wereà thenà obtainedà throughà chromatogramsà andà plottedà againstà theà concentrationsà ofà the standardà solutionsà ofà theà organicà acidsà toà constructà aà calibrationà curve. Finally,à theà calibrationà curvesà obtainedà wereà usedà toà determineà theà concentrationà ofà theà organicà acidsà inà samplesà ofà whiteà wine. Standardà solutionsà ofà variousà organicà acidsà commonlyà foundà inà whiteà wineà (tartaric,à malic,à lactic,à citric)à wereà assignedà toà beà containedà inà flasksà 1,à 2,à 3,à andà 4,à respectively,à andà wereà runà throughà theà chromatograph. Theà mobileà phaseà usedà forà theà analytesà wasà H3PO4à atà pHà 3,à toà preventà dissociationà ofà theà organicà acids. Theà resultingà chromatogramsà ofà eachà standardà wereà thenà analyzedà toà obtainà theà retentionà timesà ofà theà organicà acids. Tableà 1à showsà theà experimentalà retentionà timesà ofà theà differentà organicà acids. Tableà 1. Experimentalà Retentionà Timesà ofà Organicà Acidsà Organicà Acidà Retentionà Timeà (min)à Tartaricà à 3. 088à Malicà 3. 812à Lacticà 3. 620à Citricà 3. 68à à Sinceà thereà wereà noà clearà peaksà fromà theà chromatogramsà obtainedà forà theà tartaric,à malic,à andà lacticà acidà samples,à theà retentionà timeà atà whichà theà peakà heightà isà greatestà wasà obtainedà asà theà experimentalà retentionà timeà ofà theà organicà acids. Theà experimentalà retentionà timesà wereà thenà usedà toà identifyà theà peakà areasà correspondingà toà eachà organicà acidà analyzedà inà theà resultingà chromatogramsà of 8à 3. 597à 5à 048à 614à 3à 9à 3. 619à 6à 519à 896à 5à Calibrationà Curveà Equation:à à yà =à 1à 300à 341. 246xà +à 414à 396. 3089à R2à =à 0. 9815à à Tableà 5. Peakà Areasà ofà Citricà Acidà inà Flasksà 5,à 6,à 7,à 8,à andà 9à Flaskà Retentionà Peakà Areaà Concentrationà timeà (min)à (g/L)à 5à 3. 140à 361à 921à 0. 05à 6à 3. 208à 907à 232à 0. 1à 7à 3. 306à 4à 736à 427à 0. 5à 8à 3. 325à 7à 508à 481à 0. 75à 9à 3. 347à 9à 612à 454à 1à Calibrationà Curveà Equation:à à yà =à 9à 836à 731. 501xà +à 96à 328. 12036à R2à =à 0. 9994à à Theà equationsà ofà theà calibrationà curvesà wereà thenà usedà toà calculateà theà concentrationà ofà eachà organicà acidà inà theà whiteà wineà samples. Theà peakà areaà correspondingà toà eachà organicà acidà wasà firstà obtained,à andà substitutedà inà theà calibrationà curveà equation. Theà concentrationà ofà eachà acidà isà shownà inà Tableà 6. Tableà 6. Experimentalà Concentrationà ofà Various Organicà Acidsà inà Whiteà Wineà Samples. Organicà Retentionà Peakà Areaà Concentrationà Acidà Timeà (min)à (g/L)à Tartaricà à 2. 966à 2à 675à 651à 2. 499à Malicà 3. 752à 3à 576à 021à 4. 506à Lacticà 3. 393à 4à 709à 737à 3. 303à Citricà 3. 144à 794à 394à 0. 091à à Theà resultsà indicateà thatà malicà acidà isà theà majorà componentà ofà whiteà wine. Butà inà reality,à thisà isà notà theà case. Theà majorà componentà ofà whiteà wineà isà foundà toà beà tartaricà acid. Theà chromatogramsà (Seeà Appendix)à ofà flasksà 1à toà 9,à andà ofà theà sampleà areà notà wellà resolved. Thisà discrepancyà mayà beà causedà byà severalà factors. Theseà factorsà includeà poorà solutionà preparation,à contaminationà ofà theà solventà orà theà sample,à bubblesà inà theà detector,à impuritiesà inà theà mobileà phase,à bleedingà ofà theà column,à inadequateà adjustmentà ofà equilibriumà inà gradientà operation,à andà carry? overà fromà previousà injection. Dueà toà theseà factors,à ità isà highlyà advisedà thatà theà futureà researchersà shouldà cautiouslyà executeà each procedureà ofà theà experimentà toà eliminateà theà discrepancyà andà accordingly,à theyà couldà attainà betterà results. Theyà couldà alsoà makeà useà ofà theoreticalà retentionà timesà ofà theà organicà acidsà toà determineà eachà ofà themà andà whichà couldà furtherà helpà theà futureà researchersà toà analyzeà theà wineà sampleà moreà efficiently. REFERENCE:à à Meyer,à Veronikaà R. Practicalà Highà Performanceà Liquidà à à à à Chromatography. 2ndà ed. 1993. England:à Johnà à Wileyà &à Sonsà Ltd. APPENDIXà à Dataà Sheetsà à à Concentrationà ofà tartaricà acidà standard:à 50. 0à g/Là Concentrationà ofà malicà acidà standard:à 50. 0à g/Là Concentrationà ofà lacticà acidà standard:à 25. 0à g/Là Concentrationà ofà citricà acidà standard:à 5. 0à g/Là Compositionà ofà Flasksà 1? 9à Volumeà ofà standardà stockà solutionsà (inà mL)à à Retentionà Timeà Measurementà Calibrat ionà Curveà Flaskà #à 1à 2à 3à 4à 5à 6à 7à 8à Tartaricà Acidà 5. 00à 0. 00à 0. 00à 0. 00à 0. 25 0. 50 2. 50 4. 00 Malicà Acidà 0. 00à 7. 50à 0. 00à 0. 00à 0. 10 0. 50 2. 50 5. 00 Lacticà Acidà 0. 00à 0. 00à 5. 00à 0. 00à 0. 10 1. 00 2. 50 3. 00 Citricà Acidà 0. 00à 0. 00à 0. 00à 5. 00à 0. 25 0. 50 2. 50 3. 75 9à 5. 00 7. 50 5. 00 5. 00 *Chromatogramsà ofà flasksà 1? 9à andà ofà theà whiteà wineà sampleà canà beà seenà inà theà remainingà pagesà afterà this.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.